tiistai 19. helmikuuta 2013

Kaiken hyvän alku



Kaikki alkoi tästä haalarista:

Ticket to Heaven (nyk. Ticket Outdoor) Uffo Suit
Olin säästäväisenä ostanut tuolloin 2-vuotiaalle tytölleni kirpputorilta Jonathanin välikausihaalarin - 8 euroa muistaakseni - ja olin erittäin tyytyväinen ostokseeni. Kuinka ollakaan, haalari suorastaan imi itseensä kaiken kosteuden heti ensimmäisellä käyttökerralla. 

Joku toinen olisi tyynesti saattanut vetää haalarin päälle kuravaatteet, mutta koska kurikset ovat henkilökohtaisia inhokkejani, marssin Jesper Junioriin ja jonkin ihmeellisen johdatuksen turvin ostin sieltä Ticket to Heavenin, nykyään Ticket Outdoor, Uffo Suit -haalarin (nykyään tätä mallia ja kangaslaatua vastaa Ticketin Jam Suit -haalari).

Kun haalari oli ensimmäistä kertaa päällä se sotkeentui koirankakkaan ja joutui heti samana päivänä pesuun.

Kaksi vuotta myöhemmin myin saman haalarin, edelleen loistokuntoisena, huuto.netissä, sain siitä enemmän kuin olin maksanut. Kävi ilmi, että kyseinen kuosi oli himoittu 'musta kukka', josta suorastaan taisteltiin kakkosmarkkinoilla. 

Tajusin kaksi asiaa. Yksi: jos ostaa laatua, se todennäköisesti kestää niin, että sen voi järkevään hintaan myydä eteenpäin ja käyttökustannukset saattavat itseasiassa jäädä pienemmiksi kuin halvemmalla merkillä. Kaksi: jos ostaa laatua alennusmyynnistä tai muuten vaan sattuu joko tiedostaen tai tietämättään ostamaan tulevan klassikon, voivaatteesta joissain tapauksissa saada jopa palkkaa käytöstä.

Päätelmä: suosi laatua ja osta sitä edullisesti, jos mahdollista. Loppu on historiaa.

Sain viime perjantaina postissa pojan välikausihaalarin ja tänä iltana sain käsiini haalariin sopivan pipon, niistä kuvia huomenna!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!