maanantai 15. huhtikuuta 2013

Mikä on lumilukko?



Anna kysäisi edellisen postauksen kommenttiosiossa mikä on lumilukko. Hyvä kysymys. Googlasin netistä kun oma sanavarasto ei aluksi taipunut asiaa selittämään ja kävi ilmi, että muutama muukin oli pohtinut samaa asiaa. Siispä: 

Lumilukko ABC

Lumilukko on yleisimmin talvivaatteissa esiintyvä vyötärön, hihan tai lahkeen lisäosa, jonka tarkoitus on pitää lumi poissa ulkovaatteen sisältä. Se on yhdenlainen 'lisäresori' takin tai housun sisällä.

Takin helman lumilukko tulee housujen päälle (ei siis housujen vyötärön alle), hihan lumilukko hanskan päälle ja housun lahkeen lumilukko kengän päälle.

Joskus lumilukon saa irti vaatteesta esim. vetoketjulla, kuten alla olevassa kuvassa olevasta KappAhlin toppatakista.




 Aamen.


4 kommenttia :

  1. Tämä oli havainnollinen postaus! Joskus olen ihmetellyt että kuuluuko tuo hihan lumilukko tunkea hanskan sisään vai päälle, mutta tästä sekin selvisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minäkin olen pohdiskellut tätä asiaa, ja nyt pienen googletuksen avulla syntyi näinkin hieno lumilukko-tutoriaali. Mahtavaa. ;)

      Poista
  2. Hehhe,enpä muuten minäkään tiennyt mikä on lumilukko :D Kiitos tästä,nyt tiedän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt me kaikki tiedämme :) Tämä tippuu helposti kategoriaan 'maailman turhin blogipostaus', mutta onpahan tehty. Minusta tulisi hyvä tutkiva journalisti.

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!