keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Talven ulkovaatteiden jälkipyykki #1 - Molo Kids



Tänä kuluneena talvena meillä on molemmilla lapsilla ollut käytössään Molo Kidsin Polaris-talvihaalarit, pipot, sekä kuopuksella myös Castor-toppatakki sekä Pollux-toppahousut. Tässä meidän kokemuksia Molo Kidsin talvivaatteista, talvihaalareista sekä toppatakista.

Haalarit ovat olleet päällä lähes joka päivä, meillä on ollut käytössä vain yhdet haalarit joilla on ulkoiltu, kaksiosaiset setit ovat olleet ns. kauppakäytössä.  

Lasten pituudet ovat tällä hetkellä arvoitus. Neuvolat kolkuttavat ovella, joten käyn lisäämässä pituudet tänne kun ne tiedän, niin on parempi tehdä kokoarvailuja omien pukujen suhteen. 

Edit. 24.5.: 
Esikoinen on 107 cm pitkä ja käyttää paidoista kokoa 110 ja housuista 110/116
Kuopus on 91 cm pitkä ja käyttää kokoa 92


TOPPAVAATTEET


Esikoisen Polaris on joutunut kovalle kulutukselle: nyt jo viisivuotias tyttö on melkoinen rymypetteri eikä sääli ulkovaatteita - ja miksi pitäisikään. Tällä on laskettu polvillaan jäämäestä ja liu'uttu mahallaan röpelöisessä lumessa. Haalari tuli meille uutena ja on tämän talven mallistoa.
  • Yleisilmeeltään varsin siisti ja hyväkuntoinen puku
  • Pehmentymää polvissa sekä hihan- ja lahkeensuissa - olisi ihme jos tällä käytöllä ei mitään!
  • Heijastinnauhoissa kulumaa (tyypillistä Mololle)
  • Ei reikiä, ei repeämiä
  • Lahkeiden lumilukkojen kuminauhat väsyivät jo puolimatkassa, lörpöttävät
  • Hihansuiden kuminauhat menivät jo parin käyttökerran jälkeen rullalle ja niitä korjattiin takuuseen ompelijalla. Korjausjälki ensiluokkaista, joskin käytetty lanka erisävyinen kuin puku (ohuesti häiritsee tällaista pilkunviilaajaa)
  • Napit tässä ovat muovipäällysteiset ja tähtikuvioiset, eivätkä ole menneet miksikään - olisi hyvä saada samanlaiset kaikkiin Molon haalareihin


Kuopuksen Polaris on saanut lempeämmän käsittelyn, eikä siinä ole käytönjälkiä juuri lainkaan. Ainoat todisteet käytöstä ovat polvissa, joissa on pientä pehmentymää, heijastinnauhat ovat merkille tyypillisesti myös tässä haalarissa kuluneet ja napit ovat melko naarmuiset. Haalari tuli meille uutena, joskin se on parin vuoden takaisesta mallistosta.



Kuopuksella oli käytössään kakkossettinä Castor toppatakki ja Pollux toppahousut + henkselit. Setti tuli meille erittäin hyväkuntoisena käytettynä (käyttöä ei huomannut mistään) ja samanlaisena se meiltä lähtee. Tämä on ollut puistossa korkeintaan kahdesti, lähinnä sitä on käytetty automatkoilla ja kauppareissuilla. 
  •  Takissa ei ole lumilukkoa mikä on suuri miinus - en ottaisi tätä vakituiseen puistokäyttöön
  •  Henkselit tahtovat valua alas hartioilta, tosin en tiedä minkä malliset ylipäätään pysyisivät ylhäällä 

Yhteenveto toppavaatteista:

Plussat
  • Kauniin malliset ja hyvin istuvat puvut erityisesti hoikkalaisille
  • Notkea ja joustava kangas
  • Laadukkaat ja kestävät 
  • Erinomaiset heijastimet ja hyvä näkyvyys
  • Sopivan kokoiset ja hyvin suojaavat huput, ei liikaa 'lörppää'
  • Lämpimät kovillakin pakkasilla
Miinukset
  • Fleecevuoren takia hieman hankalat lapsen pukea päälle itse
  • Heijastinnauhat kuluvat helposti
  • Castor-toppatakista puuttuu lumilukko
  • Hinta
Ostaisinko uudestaan?
Ostaisin, ja olen jo ostanutkin. Molemmille on haalarit jemmassa ensi talvea varten ja kuopukselle myös toppatakki.

PIPOT

Meillä oli käytössä Molo Kidsin Jaye ja Jean pipot. Nämä olivat pettymys. Jaye oli malliltaan lörö, ja se valui lapsen silmille. Jean taas on kyllä muuten lämmin, muttei suojaa pakkasella riittävästi korvia. Molempia kiertää fleecevuori, mutta yläosa on pelkkää löysää neulosta. Olis siis vaikea päätellä millä kelillä näitä pitäisi käyttää. Lisäksi pipot menivät todella nopeasti nyppyisiksi ja epäsiistin näköisiksi. Näyttävät siis aika herkuilta, mutta en ostaisi toista kertaa. Talven turhikset. 


TOPPAHANSKAT

Kuopus testasi myös Molon Igor toppahanskat, eli ne pidempivartiset. Testaus jäi tähän yhteen talveen, nimittäin ne eivät pitäneet kättä lämpimänä edes pikkupakkasilla eivätkä ne pitäneet vettä vaan eräänkin ulkoilukerran jälkeen jouduin puristamaan niistä vettä pois kuin taulusienestä. Suuri pettymys. Samansuuntaista olen kuullut muiltakin, ainakin lämpimyyden suhteen. 

En tiedä sattuiko kohdallemme maanantaikappaleet, mutta raha näissä meni aivan hukkaan. Jäivät meillä päikkärihanskoiksi vaunuihin ja kauppahanskoiksi, muutamia kertoja kädessä lämpimämmällä kelillä. Pitkä miinus.
Kuva Babyshop
 Jatkan tarinaa toisessa osassa talven muista topista, asusteista ja kengistä.

Olisi kiva kuulla sinun kokemuksiasi Molon toppavaatteista! 

PS. Kaikki lastenvaatteiden jälleenmyyjät: vaikka te kuinka yritätte myyntitilanteessa puhua 'Muuluu Kidsin' vaatteista, niin kyllä se ihan vaan 'Molo' on kansan syville riveille ;) 


18 kommenttia :

  1. Aamen, ei lisättävää. :) Paitsi että minä kyllä olen ollut hanskoihin ihan tyytyväinen, ovat pitäneet kädet kuivina ja yllättäen lämpöisinäkin. Meidän kolmevee ei kyllä ole kovin palelevaa sorttia.

    Ja kyllä, Molo mikä Molo, siitä ei mihinkään pääse! :)

    Mitä värejä teillä on jemmassa ensi talveksi? Meillä on nuoremmalle Rainbow, ja isommalle ajattelin ostaa syksyllä uuden uudesta mallistosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tytölle Flamingo jota minun ei pitanyt koskaan ostaa koska se väri vaan oli mielestäni niin kamala, mutta jotain tapahtui ja mieli muuttui. Tyttö tykkää kyllä :). Pojalle ihana Black Navy.

      En muista enää, mistä olen hanskat ostanut, siinä pulma! Enkä tiedä, kuinka kauan takuu kestää, olisi varmaan jo pitänyt reklamoida ajat sitten... Menköön oppirahojen piikkiin.

      Poista
  2. Me on tykätty Polaris haalareista, niitä ollut nyt kolmena talvena! Malli on loistava ja ovat kestäneet hyväkuntoisina/loistavina :) Tänä talvena oli eka kertaa toppahanskoja, ja ne kyllä pitävät vettä, mutta ovat menneet kovin nuhjuisen näköisiksi. Olisit reklamoinut ne hanskat - kyllä niitten pitäisi pitää vettä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, siis tänne piti laittaa tuo ylläoleva:
      En muista enää, mistä olen hanskat ostanut, siinä pulma! Enkä tiedä, kuinka kauan takuu kestää, olisi varmaan jo pitänyt reklamoida ajat sitten... Menköön oppirahojen piikkiin.

      Haalarit ovat tosiaan olleet aivan huiput, eli tällä linjalla mennään niin kauan kuin on haalari-ikäisiä. :)

      Poista
  3. Meillä oli 1,5 vuotiaalla molon pyxis, ja kyllä päästi haalarin kanssa menemään jäällä, lumella ja soralla eikä kulumaa, olen siis erittäin tyytyväinen.

    Kuulin molon hanskoista että ne eivät kyllä pitänyt käsiä lämpiminä pikkupakkasilla, meillä ei kokemusta ole niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuosta lämpimyydestä olen kuullut kommenttia muiltakin. Tämänhintaiset toppahanskat kuitenkin mielellään saisivat olla myös lämpimät.

      Vähän alkutalvesta arvelutti tuo Molon pehmyt kangas, mutta tosiaan yllättävän hyvin se on kestänyt kaikenlaista menoa. Esikoinen sai edellisenä talvena Ticketin haalarin paljon pahemman näköiseksi, ja sitä edeltävänä talvena Jonathanin haalarin aivan rikki, joten tämä oli tosi positiivinen juttu.

      Poista
    2. Meillä oli talven kokeilussa ciraf-merkkiset hanskat alle 10€ ja kyllä piti pojan kädet lämpimänä ja kuivina. Kämmenvahvikkeet talven jälestä, kuin uutta vastaavat. Nämä yllättivät minut todella, tuohon hintaan.
      Talven ekoille päiville oli uskovillalapaset alla, mutta hyvin pärjättiin ilmankin.
      Toisina oli jonathanin superit muistaakseni, mutta vähille käytöille jäi kun nuo ciraffit todettiin hyviksi.

      Poista
    3. Pari tuttua äitiäkin on kehunut Cirafia! Joskus kallis hinta ei ole tae laadusta, vaan halvemmistakin hintaluokista voi löytyä aarteita :-)

      Poista
  4. Meidän hiukan vajaa 5-vuotiaan haalari on aika lailla pysynyt hyvänä. Polvissa ja takamuksessa hiukan kulumaa mikä ei ole ihme koska haalari on ollut lähes päivittäin päällä päiväkodissa. Eli ei moitittavaa! Tämä olikin kolmas talvi putkeen kun pojalla on Molo Kidsin haalari ja tykkään kyllä kovasti, aina lähteneet haalarit uuteen kotiin hyvässä kunnossa. :) Eiköhän ensi talveksi tule taas samaa merkkiä. :)
    Meillä on Mololta yhdet tuommoiset pitkävartiset hanskat joita en kyllä osaa käyttää ollenkaan pojalla, ovat aina liian ohuet tai liian paksut. Lisäksi on kahdet lyhytvartiset Molo-hanskat jotka ovat paksummat ja pitävät kädet lämpiminä. Niissä toki miinuksena lyhytvartisuus joka ei kovin kätevä lumessa ole. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli ovatkohan nuo pitkä- ja lyhytvartiset hanskat sitten jotenkin eri matskua?

      Outoa muuten olisikin, jos ei jokapäiväisen rajun käytön jäljiltä mitään merkkiä jäisi, itse en ole vielä törmännyt pukuun joka kestäisi meidän tytön vauhdissa.

      Poista
  5. Meillä oli kans yksivuotiaalla Pyxis ja se on täysin moitteeton. Ei kuluman kulumaa missään. Johtuu siitä, että suurimmaksi osaksi talvea lapsi kuitenkin istui rattaissa tai möyri ihan lumessa. Saapa nähdä ehtiikö tuolla sepelissä sen vielä loppumetreillä särkeä. ;) Nahkarukkaset ovat muuten parhaimmat kylmillä ilmoilla. Myös Stadiumin Everest rukkanen oli tosi lämmin, vaikka ihan litslätsmärkää se ei pitänyt. Olisin saanut uudet, mutta tuolloin ei ollut lapsen toivomaa väriä, niin se jäi. Täytyykin käydä kurkkaamassa. Ovh. 14.90..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nahkarukkasia voisikin kokeilla vaikka ensi talvena. Tänä talvena kuopuksen käsi pysyi parhaiten lämpimänä Rasavilin hanskoissa, joihin mahtui tarvittaessa alle vielä Ruskovillan lapasetkin.

      Noiden pienten jäljiltä on tosiaan helppo myydä puvut eteenpäin, ihan eri juttu näillä leikki-ikäisillä!

      Poista
  6. Moloissa pysytään täälläkin! Pojalla on ollut nyt kaksi talvea ja ensi talveksi on jo jemmassa. Tytölle tosin on Ticket-haalari, en oikein osaa selittää miksi ei tullut moloiltua toisenkin kanssa. Ei näissä mun hankinnoissa aina ole logiikkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tälle talvelle jemmassa Ticketit molemmille, mutta esikoinen näytti omassaan ihan liito-oravalta kun on niin superhoikka, joten laitoin puvut vaihtoon. Kuopukselle olisi Tiksu ollut hieman sopivampi joskin hänellekin hieman reilu, mutta halusin kuitenkin molemmille samanlaiset :-)

      Poista
    2. Meille myös hoikkeliini esikoiselle tuo Molon Polaris on kuin räätälin mittojen mukaan tekemä ja Ticketeissä haarakohta roikkuu polvissa. Kuopuksesta ei oikein vielä tiedä, tuleeko hänestä ticket- vai molokroppainen. :D

      Poista
    3. Pitäiskö ehdottaa, että kakkosultrassa voisi lääkäri tai kätilö sukupuolen lisäksi kertoa onko tuleva vauva Molo- vaiko Ticket-kroppainen? Helpottaisi suunnattomasti alennuslaarien ääressä käytyjä pohdintoja ;-)

      Poista
  7. Meillä oli molemmilla harmaat molon haalarit, uutena ostetut ja lähes uudenveroiset olivat käytönkin jälkeen. Yllätyin oikein, että esim Eevinkään haalarissa ei ollut pepussa tai polvissa mitään kulumaa tai haituvaa, meno on kuitenkin aika kovaa hänelläkin. Täällä kyllä on ollut niin paljon lunta koko talven, että sekin on varmasti säästänyt tuota pintaa. Oikein tyytyväinen olen ollut! Eevillä oli myös molo kidsin toppahankat ja ne on meillä ollut käytössä leudommilla pakkasilla, hiukan ohuet mielstäni ja kovilla pakkasilla me ollaan luotettu Mini A Turen rukkasiin.

    Mololle ehdotonta plussaa siitä, että heijastimia on puvuissa paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisiko olla niin, että noissakin on ns. vuosikertakankaat, eli että viime ja toissavuoden haalarit olisivat olleet hieman kestävämpiä?

      Noita Mini A Turen rukkasia en ole vielä nähnytkään kenelläkään, pitää käydä googlaamassa!

      Heijastimet ovat Molossa huiput kyllä, uskaltaisin melkein väittää, että markkinoiden parhaat.

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!