torstai 4. huhtikuuta 2013

Välikausi korkattu!



Ihanien aurinkoisten säiden ansiosta meilläkin on nyt virallisesti siirrytty välikauteen! Äidin sydän on tänään iloinnut sekä ihanista ja värikkäistä kuorivaatteista että uusista taidoista - esikoinen oppi tänään ajamaan pyörällä ilman apupyöriä. 

Takki Polarn O. Pyret, housut KappAhl KaxsProxtec, kumpparit Nokia, hanskat Tähti Jonathan, Pipo Molo Kids ja kypärä Bell.
Puistossa yritin ensin opettaa pyöräilyä pitäen kiinni satulan alta, mutta mönkään meni ja raivokohtaus seurasi toistaan. Sitten tuli hetki kun en yksinkertaisesti ehtinyt ohjeistamaan enkä auttamaan, tyttö nappasi pyörän itse ja päätti opetella omin päin. Ja onnistui! 


Polarn O. Pyretin takki on kokoa 110 ja mielestäni juuri hyvän kokoinen pienellä kasvunvaralla vajaa 110 cm pitkälle tytölle. Koko 116 näytti hänen päällään lähes teltalta. Housut ovat KappAhlin KaxProxtec-mallistoa ja koko on 116. Takin alla lämmittämässä on Po.P:in pinkki windlfeece, joka onkin ainoa asia josta tyttö tässä asussa tuntuu tykkäävän - tämä siitäkin huolimatta että hän sai itse olla valitsemassa uutta takkia asukriisin aiheuttaneen tummansinisen Po.p:in takin tilalle. 

Potkupyörä Puky LR M, haalari Molo Kids Polly, kumpparit Crocs Kids' Handle-It Rainboot, windfleecehattu Polarn O. Pyret, lasit Julbo Looping ja hanskat Tähti Jonathan.
Kuopus sai eilen uuden Puky-potkupyörän, joka on nyt maailman tärkein asia. Pyörä on nimetty Salama-pyöräksi punaisen värin takia. Ihastuin Pukyyn jo viime kesänä kun sellainen oli kahdella puiston tenavalla, ja lupasin itselleni hankkia sellaisen täksi kevääksi myös meille. Puky LR M on juuri sopiva 2-vuotiaalle, jalat ovat nyt hyvin hieman koukussa potkuttelua varten ja satulaa voi nostaa vielä 10 senttiä kun poika kasvaa. Ostimme omamme Tammiston Vauvapisteestä.


Molo Kidsin tämän kevään Polly-välikausihaalari on päässyt todellisiin vesitesteihin kun pikkuveli viittä vaille ui lätäköissä. Kahden päivän aikana mitään ei ole tullut läpi, joten vedenpitävyydestä täydet pisteet. Crocseissa on kummasti sukka ollut aivan märkä, mutta koska se on märkä ainoastaan jalkaterän ja ja kantapään kohdalta (ei valumajälkiä nilkassa, ei märkä koko jalkapohjan matkalta), laitan sen jalkahien piikkiin ja jään kauhulla odottamaan sitä aikaa kun poika on murrosiässä.


Testaamista kaapissa odottaa vielä kuopuksen Po.P:in kuoritakki ja windfleece sekä Jonathanin housut, ne ajattelin ottaa käyttöön sitten kuivemmalla säällä.

Esikoisella kaksi vuotta käytössä olleet (toki muiden, samanlaisten hanskojen ohessa) ja kuopukselle nyt siirtyneet Tähti Jonathan välikausihanskat pitivät veden 100 %:sti vaikka ovat läpikäyneet useamman pesun. Tähti Jonathan hanskat ovat olleet aivan loistavat nyt jo useamman vuoden kokemuksella, hinta on edullinen (10,95 €) ja laatu ollut loistava. Kurahanskoista tulee vesi läpi mutta näistä ei. Voin vain suositella!


12 kommenttia :

  1. Tosi kivalle näyttää teidänkin välikausivaatteet! Ihanan värikästä:) Ja toi Puky-potkupyörä houkuttelee,ehkä meillekkin tommonen vielä kotiutuu kunhan poika tuosta kasvaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastelen aina yksinkertaisen tyylikkäitä mustaa ja harmaata (ja olen itse harmaa-tummansininen-valkoinen -trion suurkuluttaja), mutta loppujen lopuksi ihastun lastenvaatteissa lähes poikkeuksetta värikkäisiin juttuihin.

      Puky on aivan huippu ja sitä on tuollaisen noviisinkin helppo ohjailla! Suosittelen! Viime keväänä olivat kuulema loppuneet kesken joka paikasta, jännä nähdä miten käy tänä vuonna.

      Poista
  2. Kivalle näyttää teidän kevätvarustus!

    Meidän pojalla oli kanssa tuommoinen Puky, toissa kesän veteli sillä innokkaasti ja taitavasti mutta viime kesänä ei enää kiinnostanut. Tän kesän tavoite on apupyörien poistaminen polkupyörästä, saa nähdä miten käy (varsinkin kun poika itse ilmoitti ettei halua että niitä poistetaan... :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin että toi olisi nimenomaan tämän kesän menopeli, katsotaan kiinnostaako tosiaan enää ensi kesänä. Sitten poika saa tuon esikoisen vihreän pyörän jos on vielä ollenkaan sillä ajamisesta kiinnostunut.

      Meilläkään ei tyttö olisi halunnut että apparit poistetaan, mutta otettiin ne silti pois. Ajatuksena se, ettei tule heti alkuun 'vääriä' muistikuvia noiden apupyörien kanssa ajamisesta vaan voi ikäänkuin aloittaa talven jälkeen puhtaalta pöydältä. Tänään on jo ajeltu isoja ympyröitä ja mutkitteluja pitkin parkkipaikkaa, joten homma toimi hienosti!

      Poista
  3. Sait myytyä ajatuksen noista Jonathanin hanskoista! :) Niitä voisi meillekin katsella...

    Kivoja pyöräilytouhuja ja kauniit välikausikamppeet! Meille tilasin syksyksi tuon Rainbow-haalarin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli Jumbon ja Myyrmannin Jesper Junioreissa noita vk-hanskoja 2 € / pari ja sellaisia vielä vähän kestävämpiä -50%. Lähti taas parit mukaan varahanskoiksi ja ensi välikaudeksi jemmaan. Kolmet hanskat ja kaksi kauluria maksoivat 10 € yhteensä ja minähän pidän hyvistä diileista :)

      Kannattaa ainakin kokeilla! Eivät ole kauneimmat mutta käyttöarvoltaan loistavat!

      Poista
  4. Tosi hyvältä näyttää! Täytyy tulla testamaan teillä tuo Puky, joka jäi meiltä ostamatta viime vuonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulkaa ihmeessä! :-) Tää on ihan hitti, sillä haluttaisiin ajaa sisälläkin.

      Poista
  5. Meillä taas on vähän huonompiakin kokemuksia noista Jonathanin hanskoista :(
    Osa päästää veden nopeasti läpi ja joissain taas vuori on niin vinksallaan, että peukalon istuttaminen paikalleen on todella hankalaa. Toisaalta niitä tosiaan saa usein niin hyvään hintaan, että tulee aina hankittua, ja toimiihan osa noistakin oikein mallikelpoisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun sanoit, niin muistan kyllä kerran palauttaneeni kauppaan yhden parin joissa toisen hanskan vuori oli ommeltu väärinpäin. Muuten meidän kokemukset ovat olleet yksinomaan positiivisia, ainut miinus siitä että erittäin hoikkaranteisella tytöllä ei meinaa kiristysmahdollisuus olla riittävä.

      Poista
  6. Hei!

    Ihana värikäs vk-kausi alkakoon! Meille olisi tänä keväänä ensimmäistä kertaa rantautumassa Po.p:n kuoritakki sinisenä metriselle vesselille. Arvon kokojen 104 ja 110cm:n välillä, kysynkin jaksaisitko ottaa mittoja tyttösi takista? Kiinnostaa kai-kai, niska-helma ja kai-hiha mitat. En jaksaisi rasavilliä ottaa kauppaan sovitukseen...Kiitos, jos ei ole liian vaivaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, anteeksi että vastaukseni on kestänyt! Sain nyt vihdoin hankittua uuden mittanauhan kahden edellisen kadonneen tilalle, joten pääsin viimein ompelemaan meille verhoja ja ottamaan mittoja :-)

      Kainalo-kainalo mitta on 42 cm, niska-helma 48 cm (edestä 4 cm lyhyempi) ja kainalo-hihansuu 33 cm (muotoonommeltu). Toivottavasti tämä auttaa

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!