tiistai 30. huhtikuuta 2013

Neljäs kerta toden sanoo



Kun ostaa hyvästä alesta tai hyvällä hinnalla huutiksesta niin kovin paljon ei voi hävitä jos mieli muuttuu matkan varrella. Ja minullahan se muuttuu, tai tulee muuten vain enemmänkin innokkuuden kuin älykkyyden aiheuttamia huteja.

Alun väittämän todistaa viime keväinen välikausihaalarihelvetti joka meni osapuilleen näin:

Ostin kuopukselle (kaikki huutiksesta):
  1. Ticketin mustan Uffon mutta hups, Uffon matsku oli muuttunut sitten esikoisen aikojen ja muutenkin aivan liian suuri joten kiertoon ja ostin tilalle:
  2. Cupcaken (nyk. Racoon) ihanan turkoosin tähtihaalarin mutta kas, siinähän olikin vesipilari vain 3.000 ja värikin melko arka joten kiertoon ja ostin tilalle:
  3. Polarn O. Pyretin fleecevuorillisen haalarin mutta oho, koko olikin aivan liian pieni joten kiertoon ja ostin tilalle:
  4. Molo Kidsin Pollyn joka oli onneksi aivan nappi. 
Siinä vaihtojen tuoksinassa taisin muuten muutaman euron tienatakin mutta koville se otti. Toivoisin olevani niitä ihmisiä jotka astelevat liikkeeseen (HUOM! kivijalkaan, ei nettikauppaan), valitsevat puvun kohtuullisessa ajassa, arpovat koon, maksavat ja seuraavan kerran heidät näkee puolen vuoden kuluttua kun kausi vaihtuu toiseen ja tarvitaan joko paksumpaa tai ohuempaa vaatetta.

Mutta kun en ole, niin näillä on mentävä. Kohtalotovereita? Vertaistukea?

PS. Hauskaa vappua kaikille! :-)



12 kommenttia :

  1. Heh, täällä kohtalotoveri! :) Samanlaista arpomista ja veivaamista harrastetaan täällä... Loppujen lopuksi tämänkin keväisistä käytössä olevista ulkovaatteista tuli kaikki ostettua viime tingassa uutena ja kaikki jemmat myytyä pois. Tuskin edes mitenkään voitolla. Pyrin samaan: yksinkertaisesti kävelen kauppaan, ostan kivoimman haalarin mitä näen ja that's it.

    P.S. Meillä muuten oli viime keväänä tuo turkoosi Racoon ja siihen tuli reikä heti ekalla kerralla kun tuo oli päällä, poika kaatui asfaltille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin olen saanut sellaisen aavistuksen että sinä ehkä saattaisit ymmärtää näitä asioita ;)

      Olipa hyvä siis että laitoin tuon Racoonin eteenpäin, se pintamateriaali tuntui tosiaan melko ohuelta, varsinkin kun haalarin käyttäjä meni kauden alussa vielä nelivedolla.

      Poista
  2. Mistä olet tuon sinisen Pollyn hommannut, kun en ole muita vk-haalarin värejä löytänyt kuin farkun, Rainbown, mustan ja v.punaisen? Meillä on käytössä tuo musta ja tuntuu välillä turhankin synkältä väriltä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sininen Polly on viime vuoden mallistosta, ja oli meillä käytössä viime keväästä viime syksyyn. Olikin tosi hyvä haalari, kestävä ja mielestäni myös tosi kivan värinen. Noita myyntiin vielä vuoden alussa alennuksella monessa nettikaupassa, mutta lieneevät hävinneet jo uusien tieltä. Huutiksesta saattaisi hyvällä lykyllä löytää.

      Poista
    2. Voi harmi :( Huutiksessa meinaa noi hinnat kivuta aika korkealle niin taitaa jäädä nyt hankkimatta. Ensi syksyksi sitä joutuu kuitenkin hankkimaan uuden vk-haalarin niin jospa silloin olisi pojille parempia värejä tarjolla :)

      Poista
    3. Voi olla että olen väärässä, mutta ymmärtääkseni Molo on tähän saakka esitellyt vain yhden malliston per kausi, eli ainakin Mololla värit olisivat samat syksyyn saakka. Lisäksi nyt on Molon välikausivaatteiden kangas ollut laatunsa puolesta ongelmallinen, kirjoitin pari viikkoa sitten siitä miten meillä jo muutaman viikon käytön jälkeen on haalarissa paljon kulumaa.

      Poista
  3. Racoon palasi taas tuohon ohueen tuulipukukankaaseen, mikä on iso harmi.
    Haluaisin kokeilla meidän neidille tuota pollya, mutta en osaa päättää tarvitaanko sitä oikeasti. Meilläkin varastoa pitää välillä kierrättää, että löytyy ne oikeat mitä tarvitaan. Mutta ei siinä kyllä voitolle jää, ja aikaa menee tuhottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein nyt lopulta kuitenkin itse sen päätöksen, etten hanki uutta haalaria 'menetetyn' Pollyn tilalle, katsotaan pärjätäänkö syksy kaksiosaisella. Nyt kesää kohti haalari ei enää ole niin tarpeen ja syksyllä voi sitten arvioida tarpeen uudelleen. Varaston kierrättäminen on toisaalta kamalaa mutta toisaalta ihanaa kun pääsee valitsemaan tilalle uutta ;-)

      Poista
  4. Hässäkkää täälläkin! Ostetaan ja myydään ja pyöritetään ja pohditaan. Ja aikaa tosiaan saa siihen härdelliin laitettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä jo ihan harrastustoimintaa, varsinkin ulkovaatteiden osalta. Nyt pohdin sitä, kuinka monilla kengillä me meinataan tämä välikausi ja kesä pärjätä. ;-)

      Poista
  5. Joo en ole täysin tyytyväinen meidän välikauteen, mutta tällä mennään. Olen tässä pari päivää pohtinut, että pitäs tehdä sellainen taulukko mitä tarvitaan (joka vuodenajalle) ja minkälaista - tulee ostettua välillä mitä sattuu ja kun vielä haluis, että mätsää lapsoset keskenään. Sellanen lista ois pitäny tehä jo kahdeksan vuotta sitten, niin ois varmaan säästäny pitkä pennin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun vaan exceliä tuunaamaan! Minusta on ihanaa jos molemmilla on samanlaiset kamppeet, on vähemmän pohdintaa sitä että jos laitan tuolle tuon niin mitä sit tuolle...

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!