lauantai 18. toukokuuta 2013

Äänetön agentti

Esikoinen huomasi sen ensin.




Leivänpaahtimeen oli piirretty tussilla. Mitäs tuosta, meillähän on vesiliukoisia lastentusseja.

Mutta sitten näin pöydällä tämän.


Menikin juuri astetta vaikeammaksi.

Kuopus on erikoistunut hiljaisiin, mutta sitäkin näyttävämpiin temppuihin koskien sisustusta, omaa terveyttään tai yleistä turvallisuutta. Viime vuonna soitin kolme kertaa Myrkytystietokeskukseen tiedustellakseni olisiko jokin näistä ideoista kenties kuolemaksi:

  1. Söi WC-raikastimen. Tuloksena sitruunanraikas hengitys ja ohje tarkkailla lapsen vointia. Saavat kuulema useamman soiton päivässä koskien WC-raikastimia, jostain syystä ne ovat yksivuotiaiden suosikkeja.
  2. Joi siskon saippukuplanesteet. Tällä kertaa meitä neuvottiin olemaan ravistelematta lasta antamatta lapsen hyppiä, ettei neste ala kuplia ja joudu vahingossa hengitysteihin.
  3. Onnistui keplottelemaan patterit kaukosäätimestä ja imeskeli niistä napanesteitä (patteri oli vuotanut hieman). Saimme ohjeeksi juottaa lapselle maitoa happojen neutraloimiseksi.
Viimeisimmän soiton soitin viime viikolla, kun poika oli löytänyt eteisestä isän laukun ja kaivanut sieltä käsiinsä tyhjiä irtonaisia Burana-pakkauspalasia, siis niitä kun leikataan levystä muutama lääke mukaan. Koska lapsi ensin kielsi syöneensä lääkkeitä ja sitten iloisesti tunnusti rikkomuksen, piti jälleen kaivaa puhelin käteen ja soittaa jo tutuksi tulleeseen numeroon vaikka todennäköisimmin oli kyse vain tyhjästä hylsystä. Nähtävästi kaksikaan 400 Buranaa ei vielä uhkaa uteliaan kaksivuotiaan henkeä.

Viimeisin turvajärjestely kotona on parvekkeen lukitseminen ja avaimen piilottaminen. Kaveri on nimittäin nyt alkanut karkailla, ja kotona se tarkoittaa parvekkeen oven avaamista hiiren hiljaa ja ulos livahtamista. Kuluneella viikolla hän ehti kaverinsa kanssa karata puistosta siten että seisoskeli jo läheisen tien jalkakäytävällä tien ylittämistä miettien. Tänään viimeksi takavarikoin häneltä Puky-potkupyörän koska hän paineli sillä pitkin pyörätietä ja kohti autotietä nauraen ja kaikille pysähtymiskäskyille pitkät haistattaen. En olekaan pitkään aikaan juossut niin lujaa.


Siinä missä esikoinen ähelsi, menetti hermonsa, vaati apua, kiljui ja lauleskeli touhutessaan, tämä kaveri vain toimii. Ei ääntäkään ja agentti on jo seuraavan tehtävän kimpussa. Intoa on huomattavasti enemmän kuin älyä. Nyt pitää kai vain odottaa ajan kulumista.

Lopuksi: taikasieni voitti Pikku-Picasson 6-0:


Vain pieniä, haaleita naarmuja on nähtävissä, ne toivottavasti lähtevät kun vaan jaksaa vielä sienellä hinkata. Kuinka olen koskaan voinut tulla toimeen ilman tätä loistavaa keksintöä! Suosittelen lämpimästi kaikille muillekin kaksivuotiaiden äideille.


9 kommenttia :

  1. Heh,meillä asustelee myös yksi pieni karkuri..Tänäänkin lähti pihasta taakseen katsomatta kohti pyöräteitä.. Kiljuvan lapsen sain lopulta kantaa takaisin sisälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkivoipaisuusharha on näillä melko suuri, ei mitään käsitystä siitä, mitä voi sattua kun pistää täysillä menemään. Ja kamala vääryys sitten kun ilkeät vanhemmat rajoittavat.

      Poista
  2. wcraikastin on Ihanuus 2vuotiaan mielestä.
    2v myös eilen näki, kun merkkailin päiväkotia varten sisarusten tpaidat ja shortsit-voi siis arvata mitä kävi uudelle valkoselle tpaidalle? kuulakärkikynää sekä pesulapussa että keskellä paitaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti tulee hieman vainoharhainen olo kun lukee noita sattumuksia, että älkää hyvät ihmiset nyt soittako lastensuojeluun että siellä on huono äiti hoitamassa lapsiaan... Mutta oikeasti siihen ei tarvitse kuin pienen hetken, auki jääneen oven, kynän ulottuvilla jne. että nämä pienet tuholaiset pääsevät hommiin.

      Lähtikö kynä pesussa?

      Poista
    2. sappisaippuan avulla lähti, ekassa pesussa ei irronnut kun lorautin vanishia joukkoon.
      meidän lapset ainakin on niin villejä että sukulaiset jaksaa Aina taivastella ;)

      Poista
  3. Meillä kävi myös agentti hommissa syksyllä. Isommalla alkaa onneksi olla vähän järkeä päässä, tuon tinneri-episodin jälkeen ei ole tullut merkittävämpää damagea, mutta pienempi laittaa suuhunsa i-han kai-ken, mikä tekee ulkoilusta sairaan rasittavaa. Periaatteessa mua ei haittaa, jos syö hiekkaa, mutta kivien tai muiden isompien objektien imuroiminen henkitorveen pelottaa.

    Voi että näiden sankareiden kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa teidän kuvat ja apua! Siis naurattaa vaikka ei saisi... Toi on niin totta että jos on liian hiljaista niin on syytä epäillä että tapahtuu jotain kiellettyä.

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!