torstai 30. toukokuuta 2013

Angry Birds -ähky



Angry Birds ei ole juuri aiheuttanut minussa intohimoja suuntaan tai toiseen. Niitä nyt on joka paikassa mutta meillä kotona kyseistä peliä ei pelata eivätkä lapset ymmärrä brändin päälle mitään.

Sitten törmäsin Prismassa näihin.


Tajusin, että jos Angry Birds on soluttautunut myös yhteen Suomen kesän pyhimmistä, kalastukseen, kyseessä on jo vakava asia. Lisenssejä on myönnetty pikkuisen liian hövelisti - on olemassa jopa Angry Birds kondomi.

Yhtäkkiä silmäni avautuivat näkemään myös kaiken tämän:



Suomalaiset! Mikä teitä vaivaa?!? 

Muumit riittivät meille hyvin, Muumit olivat hyvä juttu. Kuka enää muistaa Muumeja? Äkäiset linnut ovat kaapanneet jopa Arabian mukit.

Minulla ei ole mitään Angry Birdsiä vastaan, mutta ehkä liika on jo liikaa?


15 kommenttia :

  1. Täysin samaa mieltä, liika on liikaa. Ovatkohan pojat tajunneet, että tuote vetelee viimeisiään ja yrittävät nyt ottaa siitä kaiken irti ennen kuin se vaipuu unholaan muiden tähdenlentojen tapaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin on Rovion kavereilla syytä hymyillä. Toivottavasti pahin huuma on laantunut siinä vaiheessa kun meidän lapset menee kouluun huonojen vaikutteiden pariin ;)

      Poista
  2. Näin hiljattain myös nuo ääki böötti-uistimet ja ajatukset kulkivat tismalleen samaa rataa. Luin hiljattain myös vuoden mainostoimiston johtajaksi valitun, lintujen brändäystä johtavan hepun haastattelun. Angry Birdsistä on tarkoitus saada isompi kuin Hello Kittystä ja he tekevät Japanissa yhteistyötä HK-tyyppien kanssa. Niin, että homma on laskelmoitu tarkkaan, emmekä varmasti Angry birdseistä lähiaikoina eroon pääse.
    Toivottavasti pojat eivät hahmosta liiemmin innostu. Se kun on -muumeihin ja traktoreihin verrattuna -tyhjää täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen on kyllä vaikea uskoa, että tulisi jopa Hello Kittyä suurempi brändi, vaikka kaikkihan tietysti on mahdollista jos on taitavat tekijät.

      Muumit ovat tuntuneet vähän pliisuille, mutta alkavat nyt näyttää paljon sympaattisemmilta Lintujen ylivallan edessä.

      Poista
  3. Silloin on taottava, kun rauta on kuumaa. Tyhmiähän tämän brändin omistajat olisivat, jolleivat myisi sitä suuntaan ja toiseen ja näin tekisi rahaa. Eniten harmittaa, etten keksinyt näitä itse :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole markkinoinnin ammattilainen, mutta mielessä on käynyt olisiko tämä brändi pitkäikäisempi jos markkinat eivät olisi sillä ylikyllästettyjä? Joskus valtava näkyvyys jokaikisessä paikassa saattaa kääntyä itseään vastaan. Minussa se on jo alkanut aiheuttaa hylkimisreaktioita...

      Poista
    2. Onhan se totta tietysti noinkin. Itse en hylkimisreaktiosta vielä ole päässyt kärsimään, mutta toisaalta meille onkin hankittu änkkäriä hyvin harkiten ja vain laatua valmistavilta merkeiltä :)

      Poista
  4. Minäkään en näitä enää jaksa, mutta ehkä en kuulu kohderyhmäänkään...;) Jos pojat jotain angry-kamaa haluaisivat niin voisin harkiten ostaa, mutta eipä ole toiveita kuulunut. Esikoinen osaa kyllä pelatakin, mutta mielummin pelailee junapelejä tällä hetkellä. :)

    Mutta hyvät rahat on kyllä pelin ja brändin kehittäjät käärineet, ei varmaan tarvitse miettiä mistä rahat eläkkeeseen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei onneksi vielä näiden päälle ymmärretä mitään. Tai esikoinen on saanut ehkä kaksi kertaa pelata ko. peliä minun tabletilla, ja senkin olisi voinut jättää pelaamatta. Ei ole vielä kuitenkaan koskaan missään noteerannut tätä tuotehysteriaa liittyväksi peliin.

      Ei varmaan tarvitse Rovion kavereiden eläkkeistään huolehtia.

      Poista
  5. Liika on liikaa, samat ajatukset siis täällä! Huippu on koko perheen Angrybirds-hotelliloma, jonka mainoksen bongasin juuri, kääk! Tietää ainakin mitä meidän perhe EI kesälomalla tee...
    -maiju helmistä&kertusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, hotelliloma! Ja varmaan oikeasti myykin! Me taidetaan pysyä ihan Muumimaailmassa.

      Poista
  6. Ne Muumit ei vaan iske enää ainakaan 9v:n, 12v:n ja 13v:n makuun. ;) Lisäksi 5v ei myöskään niistä enää välitä, vaikka äidistä muumit oiskin ihania.
    Eli siis näin poikien äitinä minusta on huippua että on edes ne Angry birdsit ja niitä saa etenkin vaatteissa hyvin. Mielummin ne kun jotkut hirviöt, pääkallot yms. Linnut on kuitenkin kivan värikkäät ja sopivan symppisten näköisiä. Hei ja ne Arabian mukit on tosi ihanat! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, teidän pojat eivät enää taida olla sitä kuuminta kohderyhmää muumeille. Meidän 2 ja 5 vuotiaisiin uppoaa vielä täysillä. Ja kyllä nuo linnut ne pääkallot tosiaan voittaa melko helposti, olen pienen pojan äitinä kauhistellut tulevaa...

      Poista
  7. Vihdoin ennätin tutkailemaan tänne sinun tontille ja innostuin. Kiva blogi! Kiva törmätä välillä uusiin tuttavuuksiin.

    Ja mitä Angry birdseihin tulee niin samaa olen ihmetellyt minäkin. Niin järkyttävää ryöstöviljelyä, että maku on mennyt jo ajat sitten. Odotan vain sitä hetkeä, kun poikaan iskee lintu-mania ja tiputuotteita on saatava. Toistaiseksi ainoat hitit meillä on muumit ja puuha-pete. Muumi-tuotteita on toki myös myynnissä aika hirveästi, mutta jotenkin sen suon paremmin, koska se on sentään paljon vanhempi juttu suoranaista kansallista perintöä. Mutta silti meille riittää muutamat muumilelut ja -kirjat sekä tietysti muumi-mukit. En vain kerta kaikkiaan haluaisi antaa periksi markkinamiesten toiveille myydä mitä tahansa jollakin tietyllä hahmolla varustettuna.

    Mutta siis: olen kuulolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa! :) Puuha-Pete on myös meillä kaksivuotiaan suosikki, sen yli ajaa vain Salama McQueen. Poika ei ole nähnyt elokuvasta kuin ensimmäiset viisi minuuttia, mutta se riitti rakkauden syntymiseen.

      Parin kerran hairahdusta lukuunottamatta olen onnistunut pitämään meidän lapset erossa tietokone/konsoli/tablettipeleistä, joten jospa tämä linja auttaisi siten ettei meillä hoksattaisi ihan kaikki näitä hahmoja.

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!