maanantai 6. toukokuuta 2013

Viisas (hullu) ostaa jemmaan



Muu maailma elää toukokuuta 2013, oma mieleni askartelee jo keväässä 2014. Kävin nimittäin viime viikolla hyödyntämässä ensi kevättä varten Polarn O. Pyretin kanta-asiakastarjouksen sen viimeisenä päivänä: -20 % koko valikoimasta kun ostaa kolme tuotetta tai enemmän.

En suinkaan ostanut lapsille vaatetta tulevaan kesään tai muuta ajankohtaista, vaan pamautin kaikki manit kiinni ensi vuoden kevään kuoritakkiin ja windfleeceen. Lapseni ovat nyt täten ulkovaatetettuja aina syksyyn 2014 saakka. Mitäs siihen sanotte, hä?


Ensi talveksi molemmille on jemmassa Molon Polaris-talvihaalarit (Black Navy 98 ja Flamingo 116) ja kuopukselle myös Molon Castor-toppatakki (Space 98), esikoiselle Jonathanin toppahousut (ostettu jo viime kevään alesta!, koko 116) ja lajitelma toppahanskoja. Puuttuu siis takki esikoiselle ja housut kuopukselle.


Kengistä löytyy esikoiselle Kangaroota sekä Vikingiä, ja kuopukselle myös Viking. Toivotaan, että kokonumeroarvonta pitää kutinsa.

 
Kevääksi 2014 on luvassa melkoista väriloistoa: pienemmälle on siskolta jääneet KappAhlin kuorivaatteet sekä tänä keväänä ostettu Po.P:in keltainen windfleece, isosiskolle taas ne Polarn O. Pyretin ostokset, vain housut puuttuvat (ne ehtii hyvin vielä ostaa KappAhlin -25 % alennuksella). 
Sisävaatteita on kaapissa suurehko pino odottamassa muksujen kasvua. Kirppareilta, alennuksista ja nettikaupoista, mistä nyt on mitäkin halvalla saanut. Nyt olleeseen Polarn O. Pyretin tarjoukseen ostin kolmanneksi tuotteeksi kuopukselle kevään raitapaidan oranssina. Ihana on, eikä mene edes jemmaan vaan pidetään nyt.

Paljon olen säästänyt siis. En edes uskalla ajatella mikä on varaston arvo tällä hetkellä. Tartuin PO.P:in tarjoukseen koska todennäköisesti emme tule olemaan maisemissa kun kesä-alet alkavat, lisäksi jo nyt sain metsästää oikeita kokoja pitkin pääkaupunkiseutua kun olivat käyneet niin vähiin. Lisää ei kuulema enää kauppoihin tule välikautta, niillä mennään mitä nyt on jäljellä. Kampista sain viimeisen takin koossa 122 ja Flamingosta hain windfleecen.

Silloin tällöin mieli muuttuu tai tulee huteja ja kiertoon lähtee milloin mikäkin hankinta. Vaihdoin viime syksynä Ticketin alesta ostetut talvihaalarit Molon alesta ostettuihin haalareihin ja tänä keväänä keikautin viime syksyn alesta ostetut Po.P:n tummansiniset kuorivaatteet erivärisiin kuorivaatteisiin. 

Syynä jemmailuun on (kuviteltu) säästö. Ja onhan sitä tullutkin, nyt meillä ulkoillaan 14 euron ulkohousuilla, ensi keväänä 16 euron toppahousuilla jne., en voi vastustaa hyvää alennusta.

Nyt kaikki jemmapetterit, tässä tulee haaste:
SHOW US YOUR STASH!

Olisi hauskaa nähdä mitä kaikkea siellä kaapin pohjalla ja nyssäköissä odottaa seuraavaa/seuraavia kausia! 

PS. Näin muutama päivä sitten Jumbon supermarketissa perheen, jonka molemmilla lapsilla oli keltaiset Picot. Piti tämäkin nyt vaan raportoida. Terkut teille, jos tunnistitte itsenne!


12 kommenttia :

  1. Hui, uskallankohan lähteä haasteeseen mukaan... :D

    Mä olen jättänyt kyllä muutamia aukkoja täytettäväksi. Esikoisen ensi talvi on vielä kokonaan auki, ja ajattelin hoitaa siihen jonkun haalarin Molon uutuuksista. Ticketiltä on jo takki jemmassa mutta se pitänee pistää kiertoon koska se on liian iso. Myös ensi kevät on esikoisen osalta auki. Molemmille on ulkovaatetta riittämiin ensi syksyyn asti ja kuopukselle myös ensi talveen ja kevääseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin rakastan alennuksia, että en ole malttanut olla jemmailematta. Alennuksella oli ostettu PO.P:in tummansininen kuoritakkikin, mutta väristä tuli mahdoton taistelu ja 'sorruin' ostamaan takin ja windfleecen täyteen hintaan. Kyllä kirpaisi.

      Olisi kiva nähdä sun jemmat! :-)

      Poista
  2. Hyvin oot jemmaillu,ja kyllähän siinä varmasti säästää! Itse ostin joku aika sitten ekaa kertaa jemmaan E:lle haalarin,en voinut vastustaa Molon keltaista talvihaalaria! :) Mutta yleensä haluan kaiken uusista mallistoista niin en uskalla ostaa alesta mitään suurempia ostoksia, kalliiks se vaan tulee kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli jutut jemmassa nyt välikaudelle mut 'sorruin' sit kumminkin kierrättämään ne eteenpäin värikriisin takia ja ostin normihintaan esikoiselle sekä takin että windfleecen. Mulle ei ole juuri ollut tärkeää että vaatteet ovat tältä kaudelta, enemmän sitä laatua ja hintaa. Mut saatan kyllä mennä värinkin perässä, joskus tulee joku, joka on pakko saada, olipa uusi tai viime kaudelta.

      Poista
  3. Kivoja juttuja jemmassa! :) Mulla ei valitettavasti ole siellä oikein mitään. Pari sisävaatetta, siinä se! :D Tän talven Mini Rodini-haalari mennee vielä ensi talven, joten toppahousut ja -takki pitää vielä hommata ja ensi kevään kevätvaatteista ei vielä tietoakaan (ehkä tän kevään/syksyn vaatteista osa menee vielä silloinkin). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuopuksen jemmat on kyllä esikoisen vanhoja, pystyin suosimaan unisex-värejä paei vuotta ennen kuin tuli tämä voimakas prinsessa/pinkki/kimalle-kausi. Jos olisi kaksi tyttöä tai kaksi poikaa, voisi ehkä enemmän panostaa vaan niihin juttuihin jotka näyttää kivalle, mut aikamoinen paukku tulee jos täyteen hintaan ostaa molemmille joka kausi uudet vaatteet...

      Poista
  4. Hyvät on jemmat :) Ja kauniitkin vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :-) Tiedät nyt sitten etukäteen mitä sinun tulee kovaan ääneen ihastella puistossa kun ne pääsevät päälle ;-)

      Poista
  5. Mä oon ihan mahoton alehamsteri. Varsinkin pienemmälle tulee jemmailtua paljonkin. Ens talveen on ticketiltä tähtihaalari ja takki valmiina. Sitten on kaksi osainen myös ticketiltä ja yhet kengät. Seuraavaa vaatekokoa on jo ihan kivasti. Jemmasta sai kaivaa myös kaikki kevätvaatteet :) Huono puoli on vaan että kaapit on ihan täynnä ja aina ei edes muista kaikkia mitä on jo valmiina. Ja huomaan jo että katselen jotain kevät juttuja, että jos ens kevääksi :)
    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jemmakaveri! Aloin jo hikoilla että pitääkö tässä nyt ruveta häpeilemään taipumuksiaan, mutta onhan meitä muitakin! Meillä myös kaapit tursuaa tavaraa, välillä pitää tehdä inventaariota että mitäs kaikkea siellä onkaan. Minusta on myös osi ihanaa olla valmistautunut, ettei säät yllätä ja viime tingassa tarvits ryntäillä kaupoissa epätoivoisesti etsimässä. Paitsi mitäs muuta se aleshoppailu on kuin kaupassa ryysimistä.

      Poista
  6. mä en jemmaa ajoissa, mut parempi myöhään kun ei milloikaan täyttää kaapit. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, pääasia, että pääsee täyttämään ;-)

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!