tiistai 4. kesäkuuta 2013

Perun sanani, helteellä onkin mukavaa





Toukokuussa peräänkuulutin viileää kesää. Nyt myönnän auliisti virheeni ja tunnustan nauttineeni näistä helteisistä päivistä. Syy mielenmuutokseen piilee varmaankin lasten kasvamisessa - molemmat nauttivat nyt täysillä lämpimästä eikä kuopusta tarvitse enää pakkonukuttaa ulkona heti puolenpäivän jälkeen. 

Päivät menevät melko vapaalla aikataulullla; nukutaan aamulla pitkään (kahdeksaan, aivan mahtavaa!) ja eväiden ja muiden tärkeiden tavaroiden pakkaamisen jälkeen sujahdamme siinä yhdentoista korvilla puistoon, jossa viihdymme noin kahden nurkille. Kotona välipala nassuun ja kuopus petiin ja siinäpä se. Molemmat lapset nauttivat kun saavat leikkiä ulkona pitkään kavereidensa kanssa ja äiti voi istua ikätovereidensa seurassa varjossa Cokis-tölkki kädessään.

Aivan mahtava juttu sekin että kaukaa viisaana opetin pikkujannun nukkumaan päikkärit omassa sängyssään parvekkeen sijaan, eikä se enää mahdollista olisi ollutkaan muuttuneen unirytmin takia - aurinko paistaa täysillä parvekkeelle heti iltapäivällä. Sisällä lämpötila on kyllä melko trooppinen, mutta tässä vaiheessa senkin vielä kestää. Huomenna pitää raahata ilmanjäähdytin varastosta sisälle ja yrittää taas muistaa ettei sitä voi käyttää yhtä aikaa mikron kanssa tai keittiöstä palaa sulake. 

Yksi ehdottoman positiivinen asia on hyvän aurinkorasvan löytyminen lapsille. Neljä vuottahan siihen vain menikin. SebaMedin Baby Sun Spray 50 on ensimmäinen aurinkorasva, joka ei näytä ärsyttävän lasten ihoa, levittyy helposti ja tasaisesti, imeytyy äkkiä ja on helppo annostella. Suuret ja iloiset suositukset! Näyttää sopivan erityisesti atooppiselle iholle.



Ps. Tänään lähdetään Iho- ja allergiasairaalaan jännittämään esikoisen viime viikkoisten verikokeiden tuloksia. Peukut pystyyn!


10 kommenttia :

  1. Kesä on paras!
    Peukut pystyssä olen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ei olisi pitänyt muuta väittää!

      Arvot olivat taas nousseet, mutta kesän lopulla altistetaan uudelleen vehnälle, silloin selviää tarkemmin reaktiot. Ensi keväänä maitoaltistus ja mahdollinen maitosiedätys.

      Poista
  2. Ihania kuvia. Erityisen ihanat pyöräilijäpojat ;) Mun täytyy olla ilonpilaaja ja todeta, että jos näitä helteitä jatkuu nyt koko kesä, niin silloin alkaa ahdistaa. Kivaa on ollut, mutta kun on koko ajan kuuma, niin en jaksa valittamatta kyllä koko kesää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että tähänkin väsähtää, mutta nautitaan nyt vielä tästä uutuudenviehätyksestä. :)

      Poista
  3. meilläkin siirryttiin vilposiin makkareihin nukkumaan , itse vietän omaa aikaa partsilla lasten nukkuessa. ihana kesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä paistaa aamun makkareihin ja iltapäiväksi siirtyy olkkarin puolelle, eli onneksi silloin päikkäriaikaan ei enää ole makuuhuoneet ne kuumimmat huoneet. Pikkujeppe on lisäksi aamun uinneista ja pitkästä puistopäivästä ollut nyt niin väsynyt ettei unta ole tarvinnut kovin pitkään odotella.

      Poista
  4. Ihanan kesäisiä kuvia! Onneksi pääsen huomenna kesäilemään poikien kanssa, kun vietän hoitovapaapäivääni... Kiitos myös aurinkorasvavinkistä, meillä onkin vajausta tuolla saralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rasva on tosiaan ollut löytö, mutta yksi varoituksen sana: kellastaa vaaleat vaatteet jos joutuu niiden kanssa tekemisiin ennen kuin on kunnolla imeytynyt. Juuri sappisaippualla hinkkasin yhtä pojan lempipaidoista, vielä jäi vähän tahraa kaulukseen.

      Poista
  5. Minäkään en ole kova helteiden ystävä, mutta onhan nämä alkukesän päivät kieltämättä olleet mahtavia. Ja ihan sama meillä, että nyt kesästä pääsee nauttimaan paremmin kun lapsi on vähän isompi. Viime kesä meni vielä vauvavuoden piikkiin. Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan nämä helteet alkavat olla sitä nautittavampia mitä vanhemmaksi lapset kasvavat ja mitä vähemmän heitä tarvitsee nukuttaa päiväunille. Minä pistän vieläkin asioita vauvavuoden piikkiin vaikka viimeisimmästä synnytyksestä on kohta kaksi vuotta ja kolme kuukautta.

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!