lauantai 15. kesäkuuta 2013

WWRD - What Would Robin Do?




Robin on meillä kova juttu. Erehdyin aivan viattomasti viime keväänä näyttämään esikoiselle Frontside Ollie -musiikkivideon ja se oli menoa. Robin elää puheissa, haaveissa, synttärilahjaksi saatu levy on kovassa käytössä ja hänestä jopa kiistellään kaverin kanssa. Ei ole tavatonta kuulla lastenhuoneesta seuraavanlaisia keskusteluja: 

     "Voi, kun mä voisin naida Robinin!"
     "Naidaan yhdessä!"

Olen viimeaikoina huomannut ohjailevani uhmaansa elävää esikoista kyseenalaisilla tavoilla: jos kysymyksen aloittaa "Luuletko, että Robin sanoisi noin..." tai "Luuletko, että Robin kiukuttelisi...", saattaa huutava lapsi hetkeksi pysähtyä miettimään kuinka idolinsa vastaavassa tilanteessa toimisi. Vähän niinkuin se vanha tuttu WWJD - What Would Jesus Do?

Kyllähän viisi vuotta on melko nuori ikä olla näin ihastunut. Musiikkivideoita olen silloin tällöin näyttänyt Youtubesta kun lapsi on sitä pyytänyt, mutta muuten olen tietoisesti välttänyt lietsomasta hysteriaa tai herättelemästä mitään, mikä ei tämän ikäiselle lapselle vielä kuulu. Näyttävät ne tunteet tulevan ihan itsestäänkin. Robin vaan on niin ihana.

Onko teidän lapsillanne vastaavanlaisia idoleita? Missä iässä tällainen ihastuminen alkoi?

PS. Ennen kuin joku vetää herneen nenään, tiedoksi, että 'naida' tarkoittaa tyttären sanavarastossa naimisiin menemistä.


8 kommenttia :

  1. :) ei vielä idoleita taaperolla, veljen idoli taitaa olla oma sisko... robin fanitusta - odotellessa. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään nämä 5-6-vuotiaat alkaa olla otollista maaperää ensimmäisille ihastuksille. Muistan itse olleeni eskarissa tosi ihastunut yhteen poikaan, joka aina yhteisleikeissä oli kuningas. Minä olin mustapantteri, joka kävi murisemassa ja saalistamassa ja toivoin, että kuningas huomaisi minut eikä niitä muita tyttöjä jotka kaikki olivat prinsessoja ;-)

      Poista
  2. Hehe! :D Meille muuten juuri 6 täyttäneelle tytölle "naimisissa käydään" eli käsittää sen jonkinmoisena paikkana, vaikka olen koittanut selittää, että isä ja äiti solmivat avioliiton, tekivät sopimuksen yhdessä olosta jne...

    Meillä kans fanitetaan Robinia nykyään. Sitä ennen fanitettiin Hevisaurusta. Naimisiin menosta varsinkaan Herra Hevisauruksen kanssa ei ole onneksi haaveiltu koskaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös on vielä haasteellista ymmärtää tuota naimisiinmeno-käsitettä, monesti puhuu että 'nää meni häihin'.

      Robin on muuten varmaan aika monen tämän ikäisen tytön turvallinen kaukoihastuskohde :-)

      Poista
  3. Meidän pojalla ei tommosia idoleita ole, ennen oli Hevisaurus kova juttu (halusi isona Hevisauruksen laulajaksi :D) mutta enää ei sekään kiinnosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuo Hevisaurus on jäänyt vähän tuntemattomaksi, mutta ystäväperheessä fanitetaan kovastikin. Nämä 'Mikä minusta tulee isona' -haaveet on ihania :-)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Pitää selventää ettei tule väärinkäsityksiä ;) Olisihan se vähän hälyttävää jos viisivuotias käyttäisi tuota sanaa sen paremmin tunnetussa nykymerkityksessä... :-O

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina!